Lazanija su varškės ir špinatų įdaru

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 50min
  • Sunkus

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • lazanijos lakštų RIMI
     12 vnt.
  • varškės RIMI
     200 g
  • špinatų RIMI
     500 g
  • fermentinio sūrio RIMI
     100 g
  • kiaušinio RIMI
     1 vnt.
  • grietinės RIMI
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • česnako
     2 skiltelė (-ės)
  • svogūnų
     2 vnt.
  • sviesto RIMI
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • saulėje džiovintų pomidorų RIMI
     8 vnt.
  • pieno RIMI
     300 ml
  • miltų RIMI
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • prieskoninių žolelių
     1 žiupsnelis (-iai)
  • druskos ir pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ši lengvai pagaminama lazanija patiks ne tik vegetarams. Tai kitoks požiūris į lazaniją, kurioje mėsos gali ir nebūti. Šis receptas yra puiki išeitis norint pamėginti kažką naujo.

Paruoškite du lazanijos įdarus.Varškę sutrinkite su kiaušinio tryniu, grietine ir pagardinkite druska. Keptuvėje išlydykite 1 šaukštą sviesto, pakepinkite smulkiai kapotus svogūnus ir česnakus, sumeskite plėšytus špinatų lapelius, užberkite druskos, prieskoninių žolelių, pipirų ir troškinkite 5 min.

Baltajam padažui puode išlydykite 2 šaukštus sviesto, suberkite miltus ir pakepkite. Tada pamažu supilkite pieną ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Į likusiu sviestu išteptą kepimo formą aukštais kraštais dėkite 2–3 lazanijos lakštus taip, kad neliktų tarpų. Ant viršaus paskleiskite varškės įdaro ir pabarstykite smulkintais saulėje džiovintais pomidorais. Berkite ploną sluoksnį tarkuoto sūrio ir pašlakstykite padažu. Uždėję kitą lakštų sluoksnį, tą patį padarykite su špinatų įdaru. Taip paeiliui sluoksniuokite, kol sudėsite visus lakštus ir įdarą. Viršuje turi būti lakštinių sluoksnis.

Ant viršaus suberkite likusį sūrį ir supilkite visą padažą. Formą sandariai uždenkite folija ir kepkite 170–180 °C orkaitėje 35–40 min. Paskui foliją nuimkite ir kepkite, iki patiekalo viršus dailiai apskrus. Skanaus!

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.