Lazanija su grybais, pesto ir rikota

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 25min
  • Vidutinis

Ingredientai

Lazanijai:

  • svogūno
     1 vnt.
  • česnako
     1 skiltelė (-ės)
  • užšaldyto grybų mišinio
     500 g
  • aliejaus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • trintų pomidorų
     500 g
  • vandens
     200 ml
  • daržovių sultinio
     1 gabalėlis (-iai)
  • špinatų lapelių
     200 g
  • pesto
     130 g
  • druskos
      pagal skonį
  • pipirų
      pagal skonį
  • ryšulėlio rozmarino
     0.5 ryšulėlis (-iai)
  • lazanijos lakštų
     15 vnt.
  • rikotos sūrio
     250 g
  • grana padano sūrio
     50 g

Salotoms:

  • salotų gūžės
     0.5 vnt.
  • raudonojo vyno acto
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • alyvuogių aliejaus
     1 arbat. šaukštelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūroje. 

Lazanija:

Nulupkite svogūną ir česnaką ir smulkiai juos supjaustykite. Apkepkite svogūną, česnaką ir grybus aliejuje keptuvėje. Kepkite tol, kol skystis išgaruos. Sudėkite viską ant lėkštės.

Į keptuvę supilkite pomidorus, vandenį ir sutrupintą buljono kubelį ir užvirinkite. Pridėkite špinatus ir po to grybus bei pesto. Pagardinkite druska ir pipirais. Supjaustykite rozmariną ir sudėkite.

Sutepkite lazanijos lakštus grybų padažu formoje, kurios matmenys yra apytiksliai 20×30 cm. Kas antrą lakštą sutepkite nedideliu rikotos kiekiu. Patį viršutinį lakštą sutepkite padažo sluoksniu, nedideliu rikotos kiekiu ir pabarstykite grana padano sūriu. Kepkite orkaitės viduryje apie 20 minučių.

Salotos:

supjaustykite salotas juostelėmis ir sumaišykite jas su actu, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Patiekite lazaniją su salotomis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.