Lašišų vėrinukai su citrinomis

  • Paruošimas 2h ,  Gaminimas 15min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • šviežios lašišos filė
     500 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • šviežiai spaustų citrinų sulčių
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • česnako
     4 skiltelė (-ės)
  • raudonėlio
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • citrina
     1 vnt.
  • šviežių krapų
     1 ryšulėlis (-iai)
  • vyšniniai pomidorai
     8 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuplaukite žuvies filė gabaliukus, gerai nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais. Supjaustykite svogūną. Sudėkite žuvį ir svogūnus į plastikinį maišelį.

Pasigaminkite marinatą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, smulkintą česnaką, raudonėlius ir druską. Supilkite marinatą į plastikinį maišelį, užsukite jį ir pakratykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Palikite šaldytuve kelioms valandoms pasimarinuoti.

Išėmę iš marinato žuvį, citriną supjaustykite plonomis riekelėmis, pomidorus perpjaukite perpus ir verkite ant vandenyje pamirkytų (kad nedegtų) medinių iešmelių. Kepkite ant grotelių (galima ir ant gerai įkaitintos orkaitės grotelių) 8–12 minučių, dažnai vartydami ir retkarčiais patepdami likusiu marinatu. Pabarstykite krapais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.