Lapinių kopūstų salotos su apelsinais ir saulėgrąžomis

  • Paruošimas 25min ,  Gaminimas 5min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • saulėgrąžų
     100 g
  • apelsino
     0.5 vnt.
  • pankolio
     0.5 vnt.
  • raudonojo svogūno
     1 vnt.
  • raudonos aitriosios paprikos
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejaus
     50 ml
  • supjaustytų lapinių kopūstų
     125 g
  • druskos ir juodųjų pipirų
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Apkepinkite saulėgrąžas sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies.

Iš apelsino išspauskite sultis. Nuplaukite pankolį, padalinkite jį per pusę ir supjaustykite jį plonais griežinėliais. 

Nulupkite svogūną, jį taip pat supjaustykite plonais griežinėliais. Aitriąją papriką padalinkite per pusę, išimkite sėklas  ir supjaustykite plonais šiaudeliais.

Sumaišykite apelsinų sultis ir alyvuogių aliejų su daržovėmis. Pagardinkite druska ir pipirais. Salotas sudėkite  į lėkštę ir apibarstykite saulėgrąžomis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.