Kriaušių salotos su pelėsiniu sūriu

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 5min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • gražgarščių
     200 g
  • mėlynųjų pelėsių sūrio
     100 g
  • moliūgų sėklų
     30 g
  • kriaušių
     2 vnt.

Padažui reikės:

  • alyvuogių aliejaus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • baltojo vyno acto
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • garstyčių
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • druskos ir pipirų
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šios salotos – idealus lengvas šeštadienio popietės užkandis belaukiant sočios vakarienės bičiulių būryje. Paragaukite ir suprasite kodėl: kriaušių ir pelėsinio sūrio ansamblis suskambės visai kitaip negu galėtumėte tikėtis.

Gražgarstes tiesiog nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į lėkštę. Moliūgų sėklas sausai pakepinkite keptuvėje.

Kriaušes nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis ir pašlakstykite citrinos sultimis. Sūrį supjaustykite kubeliais. Visus produktus sudėkite ant salotų lapų ir užpilkite padažu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.