Kiniški makaronai su jautiena cinamono ir aitriųjų paprikų padaže

  • Paruošimas 1h ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • saulėgrąžų aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • aitri paprika
     1 vnt.
  • imbiero šaknis
     2 cm.
  • cinamono lazdelė
     1 vnt.
  • vanduo
     2 l
  • sojos padažas
     5 valg. šaukštas (-ai)
  • jautienos nugarinė
     900 g
  • azijietiški ryžių makaronai
     250 g
  • špinatai
     200 g
  • aitrioji paprikos pasta Sriracha
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • svogūnų laiškai
     30 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Gerai įkaitinkite puodą su nesvylančiu dugnu.

 Įpilkite aliejaus ir sumeskite smulkintą aitriąją papriką, kapotą imbierą ir cinamono lazdelę. Pakepinkite ~ 30 sek.

Įpilkite vandens, sojų padažo, užvirkite ir sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą mėsą. Virkite jautieną, kol taps minkšta (~ 1,5 val.).

Kol verda mėsa, paruoškite makaronus pagal pakuotėje nurodytą instrukciją ir atsidėkite.

Iš puodo su jautiena pašalinkite susirinkusius taukus ir cinamono lazdelę. Įdėkite špinatų, Sriracha padažo ir pakaitinkite ~ 1 min.

Padalykite makaronus į 6 dalis ir sudėkite į dubenėlius. Ant viršaus užberkite kapotų svogūnų laiškų ir užpilkite sultinio su smulkinta jautiena. Tolygiai paskirstykite.

Patarimas. Patiekalą galite pagardinti sojų daigais arba kiniškais grybais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.