Kiniški makaronai su jautiena cinamono ir aitriųjų paprikų padaže

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Kiniški makaronai su jautiena cinamono ir aitriųjų paprikų  padaže

Ingredientai

Ingredientai:

  • saulėgrąžų aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • aitrioji paprika
     1 vnt.
  • imbiero šaknis
     1 vnt.
  • cinamono lazdelė
      1 vnt.
  • vanduo
     2 l
  • sojos padažas
     5 šaukštas (-ai)
  • jautienos nugarinė
     900 g
  • ryžių makaronai
     250 g
  • špinatai
     200 g
  • aitriųjų paprikų padažas Sriracha
     1 šaukštas (-ai)
  • svogūnų laiškai
     30 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Gerai įkaitinkite puodą su nesvylančiu dugnu.

Įpilkite aliejaus ir sumeskite smulkintą aitriąją papriką, kapotą imbierą (2 griežinėlius) ir cinamono lazdelę. Pakepinkite ~ 30 sek.

Įpilkite vandens, sojų padažo, užvirkite ir sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą mėsą. Virkite jautieną, kol taps minkšta (~ 1,5 val.).

Kol verda mėsa, paruoškite makaronus pagal pakuotėje nurodytą instrukciją ir atsidėkite.

Iš puodo su jautiena pašalinkite susirinkusius taukus ir cinamono lazdelę. Įdėkite špinatų, Sriracha padažo ir pakaitinkite ~ 1 min.

Padalykite makaronus į 6 dalis ir sudėkite į dubenėlius. Ant viršaus užberkite kapotų svogūnų laiškų ir užpilkite sultinio su smulkinta jautiena. Tolygiai paskirstykite.

Patarimas. Patiekalą galite pagardinti sojų daigais arba kiniškais grybais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė