Kiniški karameliniai bananai

  • Paruošimas 5min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • bananų (geriau žalesnių)
     3 vnt.
  • kvietinių miltų RIMI
     100 g
  • kukurūzų krakmolo
     100 g
  • šalto vandens
     150 ml
  • aliejaus RIMI kepti
     500 ml

Karamelei:

  • cukraus RIMI
     100 g
  • vandens
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • sezamų sėklų
     2 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šis kinietiškas desertas tikrai nepaliks abejingų. Bananai ir karamelė puikiai dera, o aromatas kviečia ragauti net ir tuos, kurie saldumynų nemėgsta.

Kiekvieną bananą supjaustykite į 4 dalis.

Miltus ir krakmolą sumaišykite su vandeniu. Turėtumėte gauti jogurto konsistencijos tešlą.

Į puodą įpilkite tiek aliejaus, kad užtektų bananams apsemti. Gerai įkaitinkite. Panardinkite vaisius į tešlą ir meskite į karštą aliejų. Gruzdinkite, kol ims geltonuoti (apie 2–3 min).

Apskrudusius bananus dėkite ant popierinės servetėlės, kad sugertų aliejaus perteklių.

Paruoškite karamelę. Į nedidelį puodą supilkite cukrų ir vandenį. Nuolat maišydami kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies. Iš pradžių būsimoji karamelė bus balta (pusiau skaidri), paskui ims geltonuoti. Kai tik pradės lengvai ruduoti, iškart nukelkite nuo ugnies. Nekaitinkite per ilgai, nes ji sudegs ir bus karti.

Apskrudusius bananų gabalėlius nedelsdami (kol karamelė nesukietėjo) panardinkite į karamelę ir iškart meskite į ledinį vandenį (galite su ledukais). Sukietėjusius gardėsius dėkite į lėkštę ir apibarstykite sezamų sėklomis. Galite patiekti su ledais.

Skanaus!

Patarimas. Vietoje bananų galite naudoti ir kitus vaisius, pavyzdžiui, obuolius, ananasus.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.