Kiniškas kiaulienos troškinys su apelsinais ir spanguolėmis

  • Gaminimas 1h 30min
  • Lengvas
Kiniškas kiaulienos troškinys su apelsinais ir spanguolėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • kiauliena
     450 g
  • sezamų aliejus
     1.5 šaukštas (-ai)
  • apelsinai
     2 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     5 skiltelė (-ės)
  • vištienos sultinys
     300 ml
  • rudasis cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • sojų padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • obuolių actas
     1 šaukštas (-ai)
  • „Sambal oelek“ padažas
     2 šaukštelis (-iai)
  • spanguolės
     60 g
  • virti ryžiai
     600 g
  • svogūnų laiškai
     10 g
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

Nulupkite ir supjaustykite apelsiną. 

Ant vidutinės kaitros įkaitinkite gilią keptuvę su aliejumi. Kiaulieną pagardinkite druska ir dėkite kepti. Kepkite iš abiejų pusių po 5 min. Svogūną supjaustykite kubeliais ir dėkite kepti į gilią keptuvę su kiauliena. Pakepkite 2 min. Suberkite susmulkintą česnaką, pamaišydami kepkite apie 1 min. Sudėkite supjaustytą apelsiną, supilkite vištienos sultinį, sojų padažą, obuolių actą, „Sambal oelek“ padažą, suberkite rudąjį cukrų. Viską išmaišykite. Keptuvę uždenkite ir dėkite į orkaitę. Troškinkite 1 valandą. Į troškinį suberkite spanguoles, išmaišykite ir dar patroškinkite apie 10 min.

 Troškinį patiekite su karštais ryžiais. Patiekalą papuoškite sukapotais svogūnų laiškais.
 

Panašūs receptai

Plovas su kiauliena

1h 10min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė