Kiaušinių, šparagų ir tuno salotos su pupelėmis (pietų dėžutėje)

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • raudonas svogūnas
     0,5 vnt.
  • konservuotos baltos pupelės
     250 g
  • smidrai
     200 g
  • citrinos sultims
     0,5 vnt.
  • tuno gabaliukai savo sultyse
     160 g
  • švieži krapai
     5 g
  • alyvuogių aliejus
      šlakelis (-iai)
  • druska ir piprai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite ingredientus.

Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. Svogūną susmulkinkite. Pupeles perplaukite šaltu virintu vandeniu.

Smidrus nuskuskite. Jei naudojate jaunus smidrus, nuplikykite. Jei stambesnius, pavirkite ~ 5 min. sūdytame vandenyje.

Išėmę iš vandens, pašlakstykite citrinos sultimis ir stambiai supjaustykite.

Visus salotų ingredientus sudėkite gilų dubenį ar priešpiečių dėžutes.

Pašlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais, pabarstykite stambiai pjaustytais krapais ir skanaukite.

1 patarimas. Šiam patiekalui labai tiks šviežio tuno filė. Filė gabaliukus kepkite iš abiejų  pusių  ~ 2–3 min. Tunas viduje turi likti rožinis (toks bus sultingesnis ir skanesnis). Pabarstykite druska ir pipirais. Atvėsinkite ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

2 patarimas. Vietoje smidrų galite naudoti šparagines pupeles ar brokolius.

3 patarimas. Vietoje tuno galite naudoti lašišą arba menkę.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.