Kiaulienos nugarinės kepsniai, marinuoti su kiviais

  • Paruošimas 2h ,  Gaminimas 40min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • Supjaustyta nugarinė be kaulo
     720 g
  • 2
     Kiviai vnt.
  • Maža citrina
     0.25 vnt.
  • Skystas medus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Raudonėliai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Grūdėtosios garstyčios
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • Pipirai
     0.5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Druska
      pagal skonį

Ingredientai garnyrui:

  • Smidrai
     400 g
  • Raudonoji paprika
     2 vnt.
  • Vyšniniai pomidorai
     250 g
  • Aliejus
     1-2 valg. šaukštas (-ai)
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite kivių žievę ir susmulkinkite juos. Į dubenėlį dėkite kivius, nuluptas ir susmulkintas česnako skilteles, grūdėtąsias garstyčias, išspauskite citrinos sultis, įkrėskite medaus, suberkite raudonėlius ir pipirus. Viską sutrinkite. Kiaulienos nugarinės kepsnius įtrinkite pasiruoštu marinatu. Padėkite šaltai marinuotis ne ilgiau nei 2 valandas, nes kitaip mėsa bus sausoka.

Kepsnius kepkite ant vidutinės grilio kaitros po 7–8 minutes iš abiejų pusių. Iškeptus kepsnius pagardinkite druska.

Kepsnį patiekite su daržovėmis.Smidrus nuskuskite. Paprikas perpjaukite į 4 dalis, pašalinkite sėklytes. Smidrus, paprikas ir pomidorus apšlakstykite aliejumi ir kepkite ant grotelių. Smidrus ir pomidorus kepkite  2–3 minutes, paprikas – 5–7 minutes.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!