Kiauliena su kukurūzais ir ryžiais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • susmulkinta kiaulienos
     500 g
  • svogūnas
     1 g
  • aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • žalioji paprika
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • „Taco“ prieskoniai
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • pomidorų padažas
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • konservuoti kukurūzai
     340 g
  • juodosios pupelės
     380 g
  • aitrioji paprika
     1 vnt.
  • ilgagrūdžiai ryžiai
     200 g
  • sultinys arba vanduo
     500 ml
  • čederio sūris
     100 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite gilią keptuvę su aliejumi. Svogūną susmulkinkite kubeliais ir suberkite kepti į įkaitintą keptuvę. Žaliąją papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes, supjaustykite kubeliais ir sudėkite kepti kartu su svogūnu apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės. 

Suberkite susmulkintas česnako skilteles. Pakepkite dar 1 minutę. Sudėkite susmulkintą kiaulieną ir pakepkite maišydami apie 5 minutes. Ant mėsos užberkite „Taco“ prieskonių ir išmaišykite. Į keptuvę sudėkite juodąsias pupeles, kukurūzus, susmulkintą aitriąją papriką, sukrėskite pomidorų padažą, paskaninkite druska, pipirais ir išmaišykite. 

Suberkite ryžius, supilkite sultinį ir uždenkite keptuvę. Patiekalą troškinkite ant vidutinės kaitros apie 20 minučių.

Ant paruošto troškinio užberkite čederio sūrio, uždenkite dangčiu ir palikite 3 minutėms. Išjunkite kaitrą. Kai sūris išsilydys, patiekite.

Galite patiekti su pomidorais, svogūnų laiškais ir kalendromis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!