Keptų baklažanų salotos

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • vidutinio dydžio baklažanų
     2 vnt.
  • žalios saldžiosios paprikos
     1 vnt.
  • pomidorų
     2 vnt.
  • raudonojo svogūno
     1 vnt.
  • petražolių
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druskos
      pagal skonį
  • aliejaus kepti
     
  • medaus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • balzaminio acto
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • druskos ir pipirų
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Baklažanus supjaustykite griežinėliais. Pabarstykite druska ir palikite 10 min. Nuplaukite druską ir nusausinkite. Baklažanus kepkite gerai įkaitintame aliejuje iki gelsvumo. Dėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius.

Kubeliais supjaustykite papriką ir pomidorus. Susmulkinkite svogūną, sukapokite petražoles. Sumaišykite visus padažo ingredientus. Užpilkite ant salotų ir viską išmaišykite.

Skanaus!
Patarimas. Salotas tinka valgyti šaltas ir karštas.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.