Keptų baklažanų salotos

  • Gaminimas 35min
  • Lengvas
Keptų baklažanų salotos

Ingredientai

Ingredientai

  • baklažanai
     2 vnt.
  • paprikos
     1 vnt.
  • pomidorai
     2 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • petražolės
      2 šaukštai
  • druska
      pagal skonį
  • aliejus kepti
     
  • medus
     2 šaukštas (-ai)
  • balzaminis actas
     3 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Baklažanus supjaustykite griežinėliais. Pabarstykite druska ir palikite 10 min. Nuplaukite druską ir nusausinkite. Baklažanus kepkite gerai įkaitintame aliejuje iki gelsvumo. Dėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius.

Kubeliais supjaustykite papriką ir pomidorus. Susmulkinkite svogūną, sukapokite petražoles. Sumaišykite visus padažo ingredientus. Užpilkite ant salotų ir viską išmaišykite.

Skanaus!
Patarimas. Salotas tinka valgyti šaltas ir karštas.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas