Kepto halumio sūrio, avienos ir žirnelių salotos

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Blauzdelių ingredientai:

  • šaldyti žirneliai
     150 g
  • aviena (geriau nugarinė)
     200 g
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • augalinis aliejus
     1.5 valg. šaukštas (-ai)
  • halumio sūrys (Ica Halloumni)
     200 g
  • gražgarstės
     60 g
  • sulteniai
     60 g
  • svogūnų laiškai
     10 g

Padažo ingredientai:

  • graikiškas jogurtas
     100 ml
  • citrina (sultims)
     0,5 vnt.
  • keli lapeliai mėtos
     

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite padažą. Į jogurtą supilkite citrinos sultis ir kapotas mėtas. Gerai išmaišykite ir atsidėkite.

Žirnelius pavirkite verdančiame vandenyje 2 min. Tuomet perliekite šaltu vandeniu, leiskite nusivarvėti ir atsidėkite.

Mėsą iš visų pusių pabarstykite pipirais. Dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies po 3 min. kiekvieną pusę.

Iškepusią išimkite iš keptuvės, uždenkite folija ir palikite „pailsėti“. Tada supjaustykite plonais griežinėliais.

Supjaustykite sūrį 1 cm storio riekelėmis. Apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių 1–2 min. (arba, kol sūris įgaus gražią auksinę spalvą).

Į lėkštes dėkite paruoštus žirnelius, gražgarstes, sultenes ir supjaustytus svogūnų laiškus.  Ant jų guldykite apkepto sūrio riekeles ir mėsą. Ant viršaus pilkite paruoštą padažą.

1 patarimas. Jei norite lengvesnių salotų, galite nenaudoti mėsos. Tuomet salotas patiekite su apkepta pita ar mėgstama bandele.

2 patarimas. Kad salotų skonis būtų dar išraiškingesnis, sūrį ir mėsą kepkite ant grotelių.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.