Kepto halumio sūrio, avienos ir žirnelių salotos

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Blauzdelių ingredientai:

  • šaldyti žirneliai
     150 g
  • aviena (geriau nugarinė)
     200 g
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • augalinis aliejus
     1.5 valg. šaukštas (-ai)
  • halumio sūrys (Ica Halloumni)
     200 g
  • gražgarstės
     60 g
  • sulteniai
     60 g
  • svogūnų laiškai
     10 g

Padažo ingredientai:

  • graikiškas jogurtas
     100 ml
  • citrina (sultims)
     0,5 vnt.
  • keli lapeliai mėtos
     

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite padažą. Į jogurtą supilkite citrinos sultis ir kapotas mėtas. Gerai išmaišykite ir atsidėkite.

Žirnelius pavirkite verdančiame vandenyje 2 min. Tuomet perliekite šaltu vandeniu, leiskite nusivarvėti ir atsidėkite.

Mėsą iš visų pusių pabarstykite pipirais. Dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite ant vidutinės ugnies po 3 min. kiekvieną pusę.

Iškepusią išimkite iš keptuvės, uždenkite folija ir palikite „pailsėti“. Tada supjaustykite plonais griežinėliais.

Supjaustykite sūrį 1 cm storio riekelėmis. Apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių 1–2 min. (arba, kol sūris įgaus gražią auksinę spalvą).

Į lėkštes dėkite paruoštus žirnelius, gražgarstes, sultenes ir supjaustytus svogūnų laiškus.  Ant jų guldykite apkepto sūrio riekeles ir mėsą. Ant viršaus pilkite paruoštą padažą.

1 patarimas. Jei norite lengvesnių salotų, galite nenaudoti mėsos. Tuomet salotas patiekite su apkepta pita ar mėgstama bandele.

2 patarimas. Kad salotų skonis būtų dar išraiškingesnis, sūrį ir mėsą kepkite ant grotelių.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!