Keptas karpis su „Kindzmari“ padažu

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 40min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • karpio (~1,5 kg)
     1 vnt.

Žuvies marinavimui reikės:

  • Druskos ir juodųjų pipirų
      pagal skonį
  • aliejaus
     2 valg. šaukštas (-ai)

Padažui reikės:

  • kalendrų
     100 g
  • petražolių
     50 g
  • žaliosios paprikos
     1 vnt.
  • česnako
     2 skiltelė (-ės)
  • medaus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • natūralių granatų sulčių
     50 g
  • kalendrų sėklų
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • kvapiųjų ir juodųjų pipirų
      pagal skonį
  • kajano pipirų
     0.25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • cinamono
     0.25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • aliejaus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • vandens
     2 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išskroskite karpį, nuskuskite žvynus ir nuplaukite. Įtrinkite žuvį druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir pamarinuokite bent 15 min.

Tuomet pašaukite karpį į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 min.

Pasigaminkite padažą: susmulkinkite kalendras, petražoles, papriką ir česnaką. Suberkite likusius padažo ingredientus ir viską sutrinkite elektriniu trintuvu. Plakdami įpilkite šlakelį vandens: padažas bus vientisesnis.

Karpį patiekite su padažu ir mėgstamu garnyru. Prie šio patiekalo garnyrui tinka šviežios salotos.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!