Keptas gvakamolė padažas

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai

  • avokadas
     2 vnt.
  • alyvuogių aliejus
      šlakelis (-iai)
  • pomidoras
     1 vnt.
  • čili paprika
     0,5 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • pipirai
      pagal skonį
  • druska
      pagal skonį
  • kalendra
     0,5 ryšulėlis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Perpjaukite avokadus pusiau, išimkite kauliukus, aptepkite aliejumi ir kepkite griliuje kol gražiai apskrus.

Nulupkite pomidorą, perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Pomidorų minkštimą supjaustykite mažais kubeliais.

Tada išimkite iš čili paprikos sėklas ir smulkiai supjaustykite.

Nulupkite svogūną ir česnaką, smulkiai supjaustykite. 

Išspauskite žaliosios citrinos sultis.

Nulupkite keptų avokadų žieveles ir minkštimą sutrinkite šakute. Įdėkite pomidorus, čili papriką, svogūną, česnaką, supilkite citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite smulkintą kalendrą.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!