Kepta vištiena su sezamais ir shiitake grybais

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Kepta vištiena su sezamais ir shiitake grybais

Ingredientai

Ingredientai

  • shiitake grybai (tinka pievagrybiai)
     200 g
  • svogūnų laiškai
     120 g
  • vištienos filė
     600 g
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • sezamų aliejus
     2 šaukštelis (-iai)
  • sezamų sėklos
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • terijakio (Teriyaki) padažas
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Supjaustykite grybus ir laiškinius svogūnus. Susmulkinkite vištieną.

Kepkite vištieną ir grybus aliejuje apie 4 min. Pabarstykite druska ir pipirais. Suberkite svogūnų laiškus, sezamo sėklas ir supilkite sezamų aliejų. Viską kepkite keletą minučių.

Patiekite su terijakio padažu ir ryžiais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas