Kepta plekšnė su grietinės ir agurkų padažu

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 25min
  • Vidutinis

Ingredientai

Bulvės:

  • bulvių (geriau tos rūšies, kurios verdant nesukrenta)
     900 g
  • brokolių
     250 g

Grietinės ir agurkų padažas:

  • agurko
     0.5 vnt.
  • šviežių laiškinių česnakų
     1 ryšulėlis (-iai)
  • grietinės
     150 g
  • druskos ir pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)

Plekšnė:

  • jūrinės plekšnės
     800 g
  • kvietinių miltų
     50 g
  • sviesto arba margarino
     3 vnt.

Patiekti su:

  • citrina
     1 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Bulvės: nulupkite ir virkite bulves su šiek tiek daugiau vandens, kad jo dar užtektų brokoliams. Nuplaukite ir supjaustykite brokolius gabaliukais. Sumeskite į tą patį puodą su bulvėmis likus 3 minutėms iki bulvių virimo pabaigos.

Grietinės ir agurkų padažas: stambiai sutarkuokite agurką ir nusunkite. Susmulkinkite česnakų laiškus. Sumaišykite grietinę su agurku ir česnakais (palikite šiek tiek česnakų patiekalo papuošimui). Pagardinkite druska ir pipirais.

Jūrinė plekšnė: pabarstę žuvį druska ir pipirais apvoliokite ją miltuose. Kepkite žuvį keptuvėje su riebalais apie 3 minutes iš abiejų pusių. Iškeptą žuvį pabarstykite atidėtais česnakų laiškais, užberkite jų ir ant grietinės ir agurkų padažo. Supjaustykite citriną skiltelėmis.

 

Plekšnę patiekite su bulvėmis, brokoliais, grietinės ir agurkų padažu bei citrinos skiltelėmis. Į padažą pridėkite išspausto česnako arba šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.