Kefyro panakota su medumi ir kukurūzų dribsniais

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • kefyras
     900 ml
  • medus
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • želatinos lapeliai
     20 g
  • citrinos žievelė
     1 vnt.
  • vanilinis cukrus
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • apelsinas
     1 vnt.
  • mėtos lapeliai
      papuošimui
  • kukurūzų dribsniai
      papuošimui

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Želatinos lapelius pamerkite į šaltą vandenį ir palaikykite 5 minutes. Ant karštų vandens garų dubenėlyje pakaitinkite 2–3 šaukštus kefyro. Įdėkite 4 šaukštus medaus ir išmaišykite, sudėkite želatinos lapelius, ištirpinkite. Sumaišykite su likusiu kefyru.

Citriną nuplaukite, nusausinkite. Į kefyrą įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite. Į 8–10 taurelių išpilstykite panakotą ir padėkite į šaldytuvą visai nakčiai. Patiekdami panakotą, pagardinkite su ½ šaukštelio medaus, uždėkite apelsino gabalėlį ir pabarstykite kukurūzų dribsnių, papuoškite mėtos lapeliais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Panakota su abrikosais

3h 15min • Vidutinis