Karamelinis obuolių pyragas

  • Gaminimas 2h 40min
  • Vidutinis
Karamelinis obuolių pyragas

Ingredientai

Igredientai pagrindui:

  • Kvietiniai miltai
     220 g
  • Sviestas
     125 g
  • Cukrus
     80 g
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Migdolų miltai
     30 g
  • Kiaušiniai
     1 vnt.

Ingredientai biskvitui:

  • Kiaušiniai
     3 vnt.
  • Cukrus
     180 g
  • Kvietiniai miltai
     220 g
  • Grietinėlė
     80 g
  • Sviestas
     130 g
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Kepimo milteliai
     4 g

Ingredientai karamelizuotiems obuoliams:

  • Obuoliai
     275 g
  • Grietinėlė
     165 g
  • Cukrus
     110 g

Ingredientai karamelei:

  • Rudasis cukrus
     125 g
  • Kukurūzų krakmolas
     10 g
  • Vanduo
     50 ml
  • Grietinėlė
     75 g
  • Cukraus sirupas
     25 g
  • Sviestas
     50 g
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)

Ingredientai trupiniams:

  • Migdolų miltai
     45 g
  • Rudasis cukrus
     25 g
  • Cukrus
     25 g
  • Sviestas
     50 g
  • Miltai
     50 g
  • Migdolai
     50 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite pagrindą. Sumaišykite miltus su minkštu, kambario temperatūros sviestu, cukrumi ir druska. Įmuškite kiaušinį ir suberkite persijotus miltus. Padėkite tešlą vėsioje vietoje bent 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C karščio.

Iškočiokite pastovėjusią tešlą ir tolygiai paskirstykite ją paruoštame kepimo inde (formos dydis apie 15x7 cm arba 24 cm, jei forma apvali). Kepkite apie 15 minučių, kol gražiai apskrus.

Karamelizuokite obuolius. Supjaustykite juos maždaug 1x1 cm dydžio gabaliukais. Prikaistuvyje užvirkite grietinėlę. Kitame puode ištirpinkite cukrų. Lėtai supilkite karštą grietinėlę į cukrų. Maišykite iki vientisos masės, suberkite supjaustytus obuolius ir virkite maišydami, kol obuoliai taps minkšti. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite truputį atvėsti.

Paruoškite biskvitą. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Įmaišykite kiaušinius po vieną, išplakite, tada palaipsniui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Galiausiai įpilkite grietinėlės ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. 

Pusę biskvito tešlos supilkite ant iškepto pagrindo. Dėkite sluoksnį karamelizuotų obuolių ir supilkite likusią biskvito tešlą.

Pyragą dėkite į įkaitintą orkaitę (170° C) ir kepkite apie 20 minučių, kol biskvitas gražiai apkeps iki rusvumo.

Paruoškite karamelę. Puode sumaišykite kukurūzų krakmolą su cukrumi. Sudėkite likusius ingredientus. Virkite apie 5-8 minutes, kol karamelė sutirštės ir taps kreminės konsistencijos. Išjunkite ugnį ir truputį atvėsinkite.

Paruoškite trupinius. Sumaišykite visus nurodytus trupinių ingredientus. Paruoštą masę dėkite į skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje (180° C) apie 10–15 minučių. Ištraukite ir leiskite atvėsti.

Karamelę užpilkite ant iškepto pyrago ir pabarstykite trupiniais.

Skanaus!

Panašūs receptai

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Matcha tiramisu

30min • Lengvas