Karališki kebabai

  • Gaminimas 2h
  • Lengvas
Karališki kebabai

Ingredientai

Ingredientai

  • Rūkytos paprikos milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Kmynai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Kajeno pipirai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Pipirai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Žalioji citrina
     1 vnt.
  • Jautienos nugarinė
     900 g
  • Svogūnas
     1 vnt.
  • Geltonoji paprika
     1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Tortilijos
     4 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Supjaustykite jautienos nugarinę maždaug 7cm storio gabalėliais. Sudėkite į vidutinio dydžio dubenį. Atskirame dubenyje sumaišykite prieskonius, česnaką ir žaliųjų citrinų sultis - gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa. Įpilkite mišinio į mėsą ir išmaišykite.

Mėsą padėkite į šaldytuvą, leiskite pastovėti bent 30 minučių. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 150° C temperatūros.

Ant kepimo popieriumi išklotos skardos sudėkite pusę svogūno, įdėkite medinį iešmelį. Mėsą verkite ant iešmelio. Ant viršaus dėkite kitą svogūno pusę, kartu suspausdami suvertus mėsos gabalus. Kepkite apie 1,5 val.

Išimkite kepimo formą ir padidinkite orkaitės temperatūrą iki 230° C. Į formą sudėkite pjaustytus svogūnus ir paprikas, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska bei paprikos milteliais. Kepkite 15 minučių.

Mėsą supjaustykite ir patiekite su tortilijomis ir mėgstamais padažais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė