Kalėdinis pyragas „Sniegas“

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Kalėdinis pyragas „Sniegas“

Ingredientai

Ingredientai:

  • Sviestas
     70 g
  • Cukrus
     35 g
  • Kiaušiniai
     1 vnt.
  • Medus
     20 g
  • Cinamonas
     0.5 šaukštas (-ai)
  • Meduolių prieskonių mišinys
     0.5 šaukštas (-ai)
  • Kvietiniai miltai
     200 g
  • Valgomoji soda
     0.5 šaukštas (-ai)
  • Agavų sirupas
     100 g

Ingredientai kremui:

  • Grietinėlė
     500 g
  • Miltelinis cukrus
     100 g
  • Maskarponės sūris
     500 g

Ingredientai įdarui:

  • Apelsinų uogienė
     300 g
  • Apelsinai
     2 vnt.
  • Cinamonas
     0.5 šaukštas (-ai)

Ingredientai papuošimui:

  • Imbieriniai sausainiai
     100 g
  • Apelsinas
     1 vnt.
  • Cinamono lazdelės
     
  • Spanguolės
     
  • Cukraus pudra pabarstymui
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo formą (bent 20 cm skersmens) sutepkite sviestu arba padenkite kepimo popieriumi.

Paruoškite biskvitą. Dubenyje plakite minkštą sviestą su cukrumi, kol masė taps puri. Įmuškite kiaušinį ir vėl gerai išplakite.

Įpilkite medaus, agavų sirupo, cinamono, meduolių prieskonių, persijotus miltus ir sodą.

Šaukštu atsargiai sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės. Supilkite ją į formą ir kepkite orkaitėje apie 35 minutes, kol biskvitas tikrinant nebekibs prie medinio pagaliuko.

Iškepusį biskvitą išimkite iš orkaitės, leiskite bent 20 minučių atvėsti formoje. Tada ištraukite, padėkite jį ant stovo ir leiskite visiškai atvėsti. Biskvitą perpjaukite per pusę.

Paruoškite kremą. Išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir maskarponės sūriu iki vientisos masės.

Apatinį biskvito sluoksnį ištepkite kremu, sudėkite apelsinų uogienę, nulupto apelsino griežinėlius ir apibarstykite cinamonu.
 

Tada dėkite kitą biskvito sluoksnį ir ant torto viršaus iš kremo suformuokite bangeles, kurias papuošti galite apelsinais, imbieriniais sausainiais, cinamono lazdelėmis ir spanguolėmis. Viską apibarstykite cukraus pudra.

Įdėkite į šaldytuvą ir leiskite pastovėti per naktį.Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis