Kalakutienos filė su žolelėmis

  • Paruošimas 40min ,  Gaminimas 1h
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai kalakutienai:

  • kalakutienos filė
     1 kg
  • sviestas
     100 g
  • „panko“ džiūvėsėliai
     100 g
  • čiobreliai
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • šalavijai
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • petražolės
     40 g
  • česnakas
     6 skiltelė (-ės)
  • raudonosios paprikos dribsniai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Bulvių košei:

  • bulvės
     8 vnt.
  • sviestas
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • pienas
     400 ml
  • grietinė
     100 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Spanguolių padažui:

  • spanguolės
     340 g
  • cukrus
     200 g
  • vanduo
     250 ml
  • apelsinų žievėlės
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druska
     1 žiupsnelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pagaminkite įdarą. Sudėkite į virtuvinį kombainą prieskonines žoleles, „panko“ džiūvėsėlius, nuluptas česnako skilteles, paprikos dribsnius, druską, pipirus ir sutrinkite iki vientisos masės.

Filė įpjaukite iš šono, padarykite kišenę. Į kišenę dėkite dalį įdaro, o kitą dalį įdaro tolygiai išdėliokite ant krūtinėlės viršaus.

Kalakutienos filė dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šaukite į įkaitintą iki 180 oC orkaitę ir kepkite apie 25 minutes. Ištraukite iš orkaitės, palikite 10 minučių ir tik tada supjaustykite.

Pasigaminkite bulvių košę. Bulves nuskuskite, nuplaukite. Virkite sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nupilkite vandenį ir sutrinkite iki vientisos masės. Kitame puode pakaitinkite pieną su sviestu. Sviestas turi ištirpti. Sviesto ir pieno mišinį supilkite į trintas bulves, paskaninkite druska ir pipirais, sukrėskite grietinę ir išmaišykite

Gaminkite spanguolių padažą. Mažame puode ant silpnos kaitros sumaišykite cukrų ir vandenį, virkite kol cukrus ištirps. Suberkite spanguoles ir virkite apie 10 minučių, kol jos suminkštės. Įmeskite apelsino žieveles ir įberkite žiupsnelį druskos. Nuimkite puodą nuo kaitros ir visiškai atvėsinkite. Padažą patiekite prie kalakutienos.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!