Kalakutienos filė su lazdynų riešutais ir abrikosais

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 1h
  • Sudėtingas

Ingredientai

Kalakutienai:

  • kalakutienos filė
     800 g
  • aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • garstyčios
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • čiobrelis
     3 šakelė (-ės)
  • sviestinė mielinė tešla
     400 g
  • kiaušinio trynys
     1 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Įdarui:

  • lazdynų riešutai
     100 g
  • džiovinti abrikosai
     100 g
  • avižiniai dribsniai
     50 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • petražolių lapeliai
     20 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuplaukite ir nusausinkite kalakutienos krūtinėlę. Pagardinkite druska ir pipirais, apkepkite keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Apkeptą kalakutienos krūtinėlę aptepkite garstyčiomis, čiobreliais, pagardinkite druska ir pipirais.
 

Paruoškite įdarą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant pusės skardos ploto paskleiskite lazdynų riešutus, ant likusio ploto – avižinius dribsnius. Kepkite apie 5 minutes. Riešutus atvėsinkite ir nuimkite luobeles. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Visus įdaro ingredientus sutrinkite virtuviniu kombainu

Įdarą iškočiokite tarp dviejų popieriaus lapų taip, kad galėtumėte apvynioti kalakutienos krūtinėlę. 

Vieną popieriaus lapo pusę nuimkite nuo iškočioto įdaro ir atsargiai apvyniokite įdarą ant kalakutienos. 

Tešlos lakštą lengvai iškočiokite. Į vidurį dėkite mėsą su riešutų įdaru. 

Apvyniokite tešlą ir gerai suspauskite kraštus. 

Kitą lakštą supjaustykite taip, kad gautųsi tinklelis. 

Gautą tinklelį uždėkite ant gamino viršaus.

Gaminį 15 min. palaikykite šaldytuve.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Aptepkite gaminį kiaušinio tryniu ir kepkite apie 45 minutes. 

Kalakutienos kepsnį patiekite su daržovėmis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!