Jogurto ir vynuogių panakota

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 15min
  • Lengvas

Ingredientai

Panakotos ingredientai:

  • želatina
     10 lapų
  • 36 % riebumo plakamoji grietinėlė
     250 ml
  • rudas cukrus (arba medus, agavų sirupas)
     100 g
  • graikiškas natūralus jogurtas
     500 ml
  • grapa
     2 valg. šaukšto (-ų)
  • druska
      žiupsnelio (-ių)

Viršutinio sluoksnio ingredientai:

  • želatina
     5 lapų
  • vynuogių sultys
     350 ml
  • citrina (1 valg. šaukštui sulčių)
     0,25 vnt.
  • raudonos ir žalios vynuogės (geriau besėklės)
     250 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite panakotą.

Želatiną mirkykite šaltame vandenyje, kol kieti lapeliai taps minkšti ir permatomi.

Grietinėlę su cukrumi užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės. Į ją sudėkite nukoštus želatinos lapelius ir maišykite, kol viskas ištirps. Jei želatina blogai tirpsta, kelias sekundes pakaitinkite.

Gautą masę sumaišykite su jogurtu, grapa ir druska.

 Išpilstykite į indelius ir padėkite į šaldytuvą 30 min. arba, kol sustings. Tuo metu ruoškite antrą sluoksnį.

Paruoškite viršutinį sluoksnį.

Želatiną mirkykite šaltame vandenyje, iki kieti lapeliai suminkštės ir taps permatomi.

Užvirinkite  vynuogių ir citrinos sultis ir nukelkite nuo kaitros. Sudėkite nukoštus želatinos lapelius ir maišykite, kol želatina ištirps. Jei želatina blogai tirpsta, kelias sekundes pakaitinkite.

Leiskite atvėsti kambario temperatūroje.

Sudėliokite perpjautas pusiau vynuoges ant panakotos ir užpilkite atvėsusią vynuogių želė. Palikite šaldytuve apie 8 val.

1 patarimas. Ruošdami šį desertą vaikams, nenaudokite grapos ir dėkite mažiau cukraus.

2 patarimas. Atvėsinti visą desertą pakaktų ir 4 val., bet geriau palikti per naktį.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.