Jogurtas su keptais obuoliais, riešutais ir razinomis

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Jogurtas su keptais obuoliais, riešutais  ir razinomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • Natūralaus jogurtas be priedų, be laktozės
     380 g
  • Obuoliai
     4 vnt.
  • Riešutai
     4 šaukštas (-ai)
  • Mėgstamos razinos
     4 šaukštas (-ai)
  • Cinamonas
      4 žiupsneliai
  • Medus
     4 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes. 

Orkaitę įkaitinkite iki 150 ˚C. Į kepimo popieriumi išklotą skardą dėkite obuolių puseles, pašlakstykite jas medumi ir kepkite 30 minučių. 

Kai iškeptos obuolių puselės kiek atvės, sluoksniuodami į indelį dėkite: šiek tiek jogurto, keptų obuolių masės be odelių, razinų ir riešutų, tuomet vėl paeiliui pakartokite visus sluoksnius. Sluoksniuodami įberkite šiek tiek cinamono.

Pastaba: keletą keptų obuolių gabaliukų pasilikite papuošimui.

Kokteilį papuoškite keliomis razinomis, likusiais supjaustytų keptų obuolių gabalėliais ir susmulkintais riešutais.
 

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė