Jautienos vyniotinis su virtais kiaušiniais ir agurkėliais

  • Gaminimas 2h
  • Sudėtingas
Jautienos vyniotinis su virtais kiaušiniais ir agurkėliais

Ingredientai

Ingredientai:

  • jautienos sprandinė be kaulo
     1 kg
  • garstyčios
     2 šaukštas (-ai)
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • miltai
     1 šaukštas (-ai)

Įdarui:

  • smulkinta jautiena
     500 g
  • rozmarinai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • mairūnai
     1 šaukštas (-ai)
  • čiobreliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • kapotos petražolės
     2 šaukštas (-ai)
  • kiaušiniai (virti)
     4 vnt.
  • marinuotas agurkas
     1 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išpjaustykite jautienos sprandinę taip, kad gautųsi vienas didelis gabalas. Jei norite paploninti gabalą, padaužykite jį virtuviniu plaktuku. 

Jautienos gabalą ištepkite garstyčiomis. Pasigaminkite įdarą. Dubenyje sumaišykite maltą jautieną su žolelėmis ir prieskoniais. Įdarą paskirstykite ant jautienos gabalo. Ant įdaro sudėkite virtus kiaušinius, agurko griežinėlius. Tvirtai susukite jautienos ritinėlį, suriškite medvilniniu siūlu. Vyniotinį paskaninkite druska ir pipirais, pavoliokite miltuose ir dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Apkepkite po kelias minutes iš visų pusių.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Į skardą įpilkite 150 ml vandens, įdėkite vyniotinį ir uždenkite dangčiu. Kepkite apie 1–1,5 valandos (priklauso nuo vyniotinio storio). Iškeptą vyniotinį supjaustykite ir patiekite su virtomis daržovėmis.

Patarimas. Jautienos vyniotinis bus dar skanesnis, jei sprandinę pamarinuosite iš vakaro.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė