Jautienos sprandinės troškinys su perlinėmis kruopomis

  • Gaminimas 2h 30min
  • Vidutinis
Jautienos sprandinės troškinys su perlinėmis kruopomis

Ingredientai

Ingredientai jautienos sprandinės troškiniui:

  • jautienos sprandinė
     2 kg
  • aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • morka
     1 vnt.
  • pomidorų padažas
     100 g
  • gira
     300 ml
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • druska
      pagal skonį
  • lauro lapai
     2 vnt.
  • pipirai
      pagal skonį

Ingredientai perlinėms kruopoms:

  • perlinės kruopuos
     200 g
  • pastarnokų šaknys
     3 vnt.
  • morka
     3 vnt.
  • svogūnas
     0.5 vnt.
  • ghi sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • švieži čiobreliai
      žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Perlines kruopas pasiruoškite iš anksto – jas mirkykite vandenyje per naktį.

Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kepkite per kelis kartus, kad mėsa ne troškintųsi, o gražiai apskrustų. Tada paruoštą mėsą dėkite į storadugnį ketaus troškinimo puodą.

Toje pačioje keptuvėje apkepkite griežinėliais supjaustytas morkas ir susmulkintą svogūną. Apkepintas daržoves sudėkite į puodą ant paruoštos mėsos. Pabarstykite prieskoniais, sudėkite lauro lapus, česnako skilteles ir supilkite pomidorų padažą bei girą. Viską lengvai permaišykite ir užpilkite karštu vandeniu, kad jis šiek tiek apsemtų patiekalą. Pašaukite į įkaitintą iki 180 ˚C orkaitę ir troškinkite apie 1–1,5 val.

Kol troškinasi mėsa, paruoškite perlines kruopas. Jas išvirkite ir kol kas atidėkite į šalį. Pastaba: virdami kruopas, vandens nesūdykite, nes nuo druskos jos pasidarys rožinės.

Morkas ir pastarnokus nuskuskite, dėkite į pasūdytą vandenį ir virkite apie 5 min. Nukoškite, leiskite atvėsti ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Gilioje keptuvėje su ghi sviestu kepkite supjaustytą kubeliais svogūną, kol lengvai apskrus. Tuomet sudėkite morkas ir pastarnokus. Gerai išmaišykite ir pakepinkite 1 min. Tada suberkite kruopas, dar sykį viską išmaišykite, paskaninkite druska ir pipirais, pabarstykite čiobrelių lapeliais. Palaikykite ant viryklės 2 min.

Jautienos sprandinės troškinį patiekite su perlinėmis kruopomis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis