Jautienos maltinis „Naked“

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 30min
  • Sunkus

Ingredientai

Patiekalui reikės:

  • Sausai brandintos jautienos maltinukai
     400 g
  • ,,Portobello" grybai
     4 vnt.
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį
  • Citrina
     1 riekelė (-ės)
  • Aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • majonezas
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • Rūkytos paprikos milteliai
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Citrinų sultys
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Gražgarstės
     20 g
  • Pomidorai
     3 vnt.
  • Raudonasis svogūnas
     1 vnt.

Keptų paprikų irbazilikų padažui reikės:

  • Saldžiosios paprikos
     2 vnt.
  • Trinti konservuoti pomidorai su bazilikais
     250 g
  • Aitriosios paprikos prieskoniai
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį
  • Pipirai
      pagal skonį

Garnyrui:

  • Saldžiosios bulvės
     2 vnt.
  • Bulvės
     2 vnt.
  • Aliejus gruzdinimui
      stiklinė (-ės)
  • Druska
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasigaminkite keptų paprikų ir bazilikų padažą. Paprikas apkepkite ant grilio iki juodumo. Sudėkite jas į plastikinį maišelį ir palaikykite 5 min. Tada jas išimkite iš maišelio, nulupkite apskrudusią odelę ir perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes. Paprikas
supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su konservuotais pomidorais ir bazilikais. Pavirkite paprikas su pomidorais 2–3 min. Padažą pagardinkite aitriosios paprikos prieskoniais, druska ir pipirais.

Pasigaminkite garnyrą. Puode įkaitinkite aliejų. Bulves švariai nuplaukite ir supjaustykite labai plonais, popieriaus plonumo griežinėliais. Kiekvieną bulvės griežinėlį nuplaukite vandeniu ir labai gerai nusausinę dėkite kepti į įkaitintą aliejų. Kepkite, kol gražiai
apskrus.

Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Gražgarstes nuplaukite ir nusausinkite.

Į įkaitintą grilio keptuvę dėkite jautienos maltiniukus ir apkepkite juos iš abiejų pusių po 5 min. Kai iškeps, išimkite juos iš keptuvės ir dėkite portobello grybus, apkepkite iš abiejų pusių po 5 min. Portobello grybus galite kepti 180 0C temperatūros orkaitėje 10
min.

Dubenyje sumaišykite majonezą su citrinų sultimis ir rūkytos paprikos prieskoniais.

Ant portobello grybų dėkite rūkytos paprikos majonezą, gražgarstes, maltinukus, keptų paprikų ir bazilikų padažą, svogūnus. Mėsainį patiekite su bulvių traškučiais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.