Japoniški purūs blynai

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Japoniški purūs blynai

Ingredientai

Ingredientai:

  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • cukrus
     40 g
  • pienas
     20 ml
  • aliejus
     10 ml
  • vanilinis cukrus
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • miltai
     30 g
  • actas
     1 šaukštelis (-iai)
  • kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • uogienė
      patiekiant
  • uogos
      patiekiant

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dideliame dubenyje išplakite kiaušinio trynius su aliejumi, pienu ir vaniliniu cukrumi iki putų, kol masė padvigubės.

Persijokite miltus ir įmaišykite į kiaušinių plakinį. 

Į kitą dubenį supilkite kiaušinių baltymus ir plakite su virtuviniu plakikliu. Plakdami po truputį suberkite cukrų. Masę plakite, kol taps standi. Baigdami plakti kiaušinių baltymus, įpilkite acto (tinka ir citrinų sultys). Į išplaktą kiaušinių trynių masę po šaukštą atsargiai įmaišykite kiaušinių baltymus. 

Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi. Tam naudokite konditerinį šepetėlį arba virtuvinį popierinį rankšluostį. Kaitra turi būti maža. Labai lėtai su konditeriniu maišeliu formuokite apskritus aukštus blynus. Kepkite uždengtus su dangčiu po 4 minutes iš abiejų pusių. Patiekite su mėgstama uogiene, medumi arba uogomis. 

Panašūs receptai

Sumuštinis su tunu

5min • Lengvas

Bulviniai blynai

30min • Lengvas

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Morkų keksiukai

30min • Vidutinis