Itališki bulvinukai (gnocchi) su grybais ir mėlynuoju sūriu

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • itališki bulvinukai (gnocchi)
     1 kg
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • mėgstami grybai (tinka šitakiai, pievagrybiai, portabello, shimeji ir kt.)
     500 g
  • aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • sviestas
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • žalumynai (petražolės, mėta, bazilikai)
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • mėlynas pelėsinis sūrys Dor Blue 50 %
     150 g
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

švirkite itališkus bulvinukus pagal pakuotėje nurodytą instrukciją, nukoškite ir atsidėkite.

Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Grybus supjaustykite stambiais gabaliukais.

Į didelę keptuvę įpilkite aliejaus ir kepkite svogūnus su grybais aukštoje temperatūroje 1 min. Tuomet sumažinkite kaitrą, įmeskite sviesto ir kepkite retkarčiais pamaišydami dar ~ 5 min.

Įdėkite smulkintą česnaką su bulvinukais ir pakepinkite dar 1–2 min.

Tuomet įmeskite kapotus žalumynus, pelėsinį sūrį, sulaužytą norimo dydžio gabaliukais, pabarstykite druska ir pipirais.

Atsargiai išmaišykite ir skanaukite.

Patarimas. Norėdami paryškinti patiekalo skonį, galite gaminimo pabaigoje įberti kedrinių pinijų ar karijų riešutų. O prieš patiekdami pabarstykite gražgarsčių lapeliais.

Sūris su mėlynaisiais pelėsiais DOR BLUE, 1 kg

Pikantiško skonio, kreminės tekstūros sūris su mėlynaisiais pelėsiais puikiai tinka tiek gaminant išskirtinio skonio patiekalus, tiek užkandžiui. Sūrį geriausiai patiekti ne iškart išėmus iš šaldytuvo, o šiek tiek leidus jam sušilti kambario temperatūroje.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.