Ispaniška tortilija su brokoliais, čioriso dešra ir svogūnais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • kiaušiniai
     6 vnt.
  • druska ir šviežiai malti pipirai
      pagal skonį
  • brokoliai
     400 g
  • alyvuogių aliejus
     6 valg. šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • čioriso dešra
     100 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius kartu su druska, pipirais ir atsidėkite.

Brokolius suskaidykite vidutinio dydžio žiedynais. Juos virkite pasūdytame vandenyje ~ 4 min. ir, nuvarvinę, atsidėkite.

Įkaitinkite keptuvę su 2 valg. šaukštais aliejaus. Sužerkite kapotus svogūnus, supjaustytą dešrą, įberkite druskos, pipirų ir toliau maišydami kepkite ~ 5 min., kol svogūnai suminkštės.

Apvirtus brokolius sumeskite į plaktų kiaušinių dubenį ir išmaišykite. Sudėkite keptus svogūnus su dešra. Gerai išmaišykite.

Į gilią keptuvę nesvylančiu dugnu įpilkite 4 valg. šaukštus aliejaus ir, pakaitinę, supilkite kiaušinių bei brokolių mišinį. Pakaitinkite 3 min. Tuomet uždenkite dangčiu ir kepkite dar 5–6 min. ant silpnos ugnies.

Baigus kepti, tortiliją perkelkite ant lentelės ir ~ 5 min. leiskite atvėsti. Supjaustykite tortiliją norimo dydžio gabaliukais ir patiekite su ajolio (pranc. aioli) ar kitokiu padažu.


1 patarimas. Tortiliją patiekite su ajolio, pikantišku arba kitu mėgstamu padažu.
2 patarimas. Paruoštą masę galite supilti į formą ir kepti orkaitėje.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.