Ispaniška tortilija su brokoliais, čioriso dešra ir svogūnais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • kiaušiniai
     6 vnt.
  • druska ir šviežiai malti pipirai
      pagal skonį
  • brokoliai
     400 g
  • alyvuogių aliejus
     6 valg. šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • čioriso dešra
     100 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius kartu su druska, pipirais ir atsidėkite.

Brokolius suskaidykite vidutinio dydžio žiedynais. Juos virkite pasūdytame vandenyje ~ 4 min. ir, nuvarvinę, atsidėkite.

Įkaitinkite keptuvę su 2 valg. šaukštais aliejaus. Sužerkite kapotus svogūnus, supjaustytą dešrą, įberkite druskos, pipirų ir toliau maišydami kepkite ~ 5 min., kol svogūnai suminkštės.

Apvirtus brokolius sumeskite į plaktų kiaušinių dubenį ir išmaišykite. Sudėkite keptus svogūnus su dešra. Gerai išmaišykite.

Į gilią keptuvę nesvylančiu dugnu įpilkite 4 valg. šaukštus aliejaus ir, pakaitinę, supilkite kiaušinių bei brokolių mišinį. Pakaitinkite 3 min. Tuomet uždenkite dangčiu ir kepkite dar 5–6 min. ant silpnos ugnies.

Baigus kepti, tortiliją perkelkite ant lentelės ir ~ 5 min. leiskite atvėsti. Supjaustykite tortiliją norimo dydžio gabaliukais ir patiekite su ajolio (pranc. aioli) ar kitokiu padažu.


1 patarimas. Tortiliją patiekite su ajolio, pikantišku arba kitu mėgstamu padažu.
2 patarimas. Paruoštą masę galite supilti į formą ir kepti orkaitėje.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!