Ispaniška gaspačo sriuba su melionais ir krevetėmis

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Ispaniška gaspačo sriuba su melionais ir krevetėmis

Ingredientai

Sriubos ingredientai:

  • pomidorai (geriau geltoni, nes bus gražesnė sriubos spalva)
     500 g
  • melionas Cantaloupe
     0.5 vnt.
  • paprastas geltonas melionas
     0.5 vnt.
  • geltona saldi paprika
     1 vnt.
  • aitrioji paprika
     0.25 vnt.
  • citrinos sultys
     1.5 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį

Krevečių ingredientai:

  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 vnt.
  • tigrinės krevečių uodegėlės
     100 g
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Ingredientai papuošimui ir garnyrui:

  • migdolų drožlės
     20 g
  • mėta
      3 vnt.
  • prancūziškas raguolis
     0.5 vnt.
  • ypač grynas alyvuogių arba moliūgų aliejus
     2 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite ingredientus.

Nuplikykite pomidorus, nulupkite odelę ir supjaustykite ketvirčiais. Pašalinkite didžią dalį sėklų.

Nulupkite ir stambiai supjaustykite melionus.

Susmulkinkite saldžiąją ir aitriąją paprikas.

Tuomet sriubai skirtus ingredientus elektriniu maišytuvu sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite druska.

Iškepkite krevetes. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir trumpai apkepkite kapotą česnaką (1 skiltelę). Tuomet sumeskite ir kepkite atšildytas virtas krevetes ~1 min. Pabarstykite druska ir pipirais.

Sausoje karštoje keptuvėje maišydami skrudinkite migdolų riekeles, kol pakis spalva.

Sriubą supilstykite į lėkštes. 

Ant viršaus gražiai išdėliokite krevetes, migdolų drožles ir kapotus žalumynus. Pašlakstykite aliejumi. Patiekite su prancūzišku batonu.

1. Patarimas. Vietoje krevečių sriubą galite pagardinti mėlynuoju pelėsiniu sūriu.

2. Patarimas. Jei norite, kad sriuba būtų saldesnė, naudokite daugiau paprastojo meliono, o ne Cantaloupe. Arba pasaldinkite šaukštu medaus

Panašūs receptai