Indiškas lęšių troškinys DHAL

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 30min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai

  • svogūnas
     1 vnt.
  • morkos
     2 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • rapsų aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • šviežias imbieras
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • kalendra
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • maltas kuminas
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • cinamonas
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • raudonieji lęšiai
     2 stiklinė (-ės)
  • konservuoti pomidorai
     400 g
  • kokosų pienas
     400 ml
  • daržovių sultinys
     1 kubelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • žaliųjų citrinų sultys
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, morkas ir česnaką. Viską pakepkite aliejuje keletą minučių.

Įmaišykite sutrintą šviežią imbierą, kalendrą, kuminą ir cinamoną. Tada sudėkite lęšius ir gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite sutrintus pomidorus, kokosų pieną ir stiklinę vandens. Įmeskite sultinio kubelį. Viską išmaišykite ir palikite virti uždengtame puode ant silpnos ugnies apie 25-30 minučių. Pagardinkite druska ir žaliųjų citrinų sultimis.

Patiekite troškinį su virtais ryžiais arba su "Naan" - indiška duonele.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!