Imbierinis sūrio pyragas su papajomis

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Imbierinis sūrio pyragas su papajomis

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Sviestinė mielinė tešla
     200 g
  • Meduolių prieskonių mišinys
     1 pagal skonį

Ingredientai įdarui:

  • Cukrus
     75 g
  • Kiaušiniai
     2 vnt.
  • Tepamas varškės sūris
     400 g
  • Šviežia papaja
     200 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite įdarą. Išskobkite papajas šauktu į maišymo indą. Įberkite cukraus ir sudėkite tepamą varškės sūrį ir sumaišykite viską iki vientisos masės.

Įmuškite kiaušinius ir vėl viską kruopščiai išmaišykite.

Paruoškite pagrindą kepimui. Į sviestinę mielinę tešlą įmaišykite meduolių prieskonių mišinio. Kiekį derinkite pagal skonį – kuo daugiau prieskonių dėsite, tuo labiau pyragas bus imbierinis.

Kepimo indo dugną ir šonus padenkite paruošta pagrindo tešla. 

Supilkite įdaro masę ant paruošto pagrindo.

Kepkite 150° C temperatūroje apie 60 minučių. Paskutines 10 minučių temperatūrą padidinkite iki 195° C.

Pyragui iškepus, atidarykite orkaitės dureles ir leiskite kepiniui atvėsti. Ataušusį pyragą padėkite į šaldytuvą.

Jei galite palaukti, pyragą skanaukite kitą dieną – taip geriausiai atsiskleis jo skonis.

Patiekdami papuoškite pyragą mėgstamomis uogomis.
Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis