Imbierinis moliūgų gėrimas

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Imbierinis moliūgų gėrimas

Ingredientai

Ingredientai:

  • imbierinis gėrimas ROCHESTER GINGER
     750 ml
  • sviestinis moliūgas
     0.5 vnt.
  • klevų sirupas
      pagal skonį
  • plakamoji grietinėlė
     200 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Moliūgą nulupkite, perpjaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustę gabaliukais susukite į kepimo foliją. Kepkite 180 °C orkaitėje, kol suminkštės (apie 30 min). Tada atvėsinkite ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki tyrelės konsistencijos. Tai galite padaryti iš anksto ir tyrelę laikyti šaldytuve. 

 Į didelį indą supilkite moliūgų tyrelę, imbierinį gėrimą, klevų sirupą ir išmaišykite.

Patarimas: jei norite pasigaminti šiltą šio gėrimo versiją, dar pakaitinkite.
 

Išplakite grietinėlę. 

Gėrimą išpilstykite į taures. Ant viršaus uždėkite plakamosios grietinėlės. Patiekite šaltą.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė