Ilgai orkaitėje kepta jautienos krūtininė su džiovintomis slyvomis ir morkomis

  • Gaminimas 4h 30min
  • Vidutinis
Ilgai orkaitėje kepta jautienos krūtininė su džiovintomis slyvomis ir morkomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • jautienos krūtininė
     2.4 kg
  • svogūnas
     4 vnt.
  • česnakas
     4 skiltelė (-ės)
  • morka
     6 vnt.
  • jautienos sultinys
     800 ml
  • trinti pomidorai
     400 g
  • raudonųjų paprikų prieskoniai
     1 šaukštas (-ai)
  • lauro lapai
     3 vnt.
  • čiobreliai
     2 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • džiovintos slyvos
     200 g
  • pipirai
     
  • rozmarinas
     2 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pirmiausia paruoškite mėsą: pašalinkite riebalus, kurie troškinant neištirps. Taip pat pašalinkite visas stambesnes sausgysles, jeigu tokių yra. Mėsą nusausinkite, pabarstykite druska ir pipirais.

Mėsos gabalą apkepkite labai gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2–3 minutes (arba kol gražiai paruduos).

Apkeptą mėsos gabalą dėkite į troškinimo indą, o į tą pačią keptuvę suberkite žiedais ar pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Jei reikia, įpilkite dar aliejaus. Svogūnus kepkite, kol jie pagels ir suminkštės. Suberkite susmulkintą česnaką ir dar pakepinkite 2–3 minutes.

Iškeptus svogūnus išdėliokite aplink mėsą. Sudėkite stambiai supjaustytas morkas ir perplautas džiovintas slyvas. Supilkite sultinį, trintus pomidorus, sudėkite prieskonius.

Uždengę dangčiu įdėkite į iki 150 ˚C įkaitintą orkaitę. Mėsą kepkite apie 4 valandas.

Po 4 valandų mėsa bus labai minkšta, ją iškart galite patiekti kartu su troškintomis daržovėmis.

Arba mėsą išimkite, uždenkite folija ir palikite šiltai. Iš puodo išimkite morkas ir dalį svogūnų, lauro lapus išmeskite, o likusius svogūnus ir tai, kas liko ištroškinus mėsą (sultinys, riebalai, mėsos gabaliukai), sutrinkite trintuvu – bus padažas.

Supjaustykite mėsą skersai raumenų skaidulų, patiekite su virtomis ar keptomis bulvėmis arba su daržovių (pastarnokų, salierų, morkų, moliūgų) koše.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis