Grybų keksiukai su sūriu

  • Gaminimas 35min
  • Lengvas
Grybų keksiukai su sūriu

Ingredientai

Ingredientai tešlai:

  • Grybai (pievagrybiai, portobello ar kt.)
     200 g
  • Česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Čiobrelių šakelės
     2 vnt.
  • Sviestas
     50 g
  • Vynuogių sėklų aliejus
     20 ml
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Cukrus
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Pienas
     120 ml
  • Kvietiniai miltai
     180 g
  • Kepimo milteliai
     8 g
  • Kiaušinis (didelis)
     1 vnt.

Ingredientai viršutiniam sluoksniui:

  • Sviestas
     80 g
  • Kvietiniai miltai
     50 g
  • Kietasis sūris
     40 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Susmulkinkite grybus, česnaką ir pakepkite svieste, pridėdami susmulkintų čiobrelių šakelių. Atvėsinkite ir įpilkite dar truputį aliejaus bei pieno.

Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi. Į tešlą įmaišykite pievagrybius su aliejumi, pienu ir miltus.

Paruoškite viršutinį sluoksnį. Sumaišykite visus ingredientus.

Tešlą pilkite į keksiukų formą, užpildydami maždaug ⅔ skardos. Ant viršaus pabarstykite trupinių. Kepkite 180° C įkaitintoje orkaitėje, apačioje, apie 18-20 minučių.
Skanaus!

Panašūs receptai