Grilyje keptos marinuotos paprikos su petražolėmis ir aitriąja paprika

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 15min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • didelių paprikų
     2 vnt.
  • baltojo svogūno
     1 vnt.
  • didelės česnako
     1 skiltelė (-ės)
  • raudonosios aitriosios paprikos
     1 vnt.
  • petražolių
     1 ryšulėlis (-iai)
  • raudonojo vyno acto
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • aliejaus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druskos ir juodųjų pipirų
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Perpjovę paprikas perpus, išimkite iš jų sėklas. Kepkite paprikas grilyje tol, kol jos suminkštės, o jų odelė pasidarys beveik juoda. Padėkite paprikas ant lėkštės, kad jos truputį atvėstų, o po to jas nulupkite.

Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, o česnaką sutarkuokite.

Perpjovę aitriąją papriką perpus išimkite iš jos sėklas ir smulkiai ją supjaustykite. Stambiai supjaustykite petražoles.

Supjaustykite kiekvieną grilyje keptos paprikos pusę į 4 gabaliukus.

Sumaišykite paprikas, svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir petražoles su actu ir aliejumi.

Pagardinkite druska ir pipirais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.