Grilyje keptos marinuotos paprikos su petražolėmis ir aitriąja paprika

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Grilyje keptos marinuotos paprikos su petražolėmis ir aitriąja paprika

Ingredientai

Ingredientai

  • didelė paprika
     2 vnt.
  • baltasis svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • raudonos aitriosios paprikos
      1 vnt.
  • petražolės
      1 ryšulėlis
  • raudonojo vyno actas
     1 šaukštas (-ai)
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • druska ir juodieji pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Perpjovę paprikas perpus, išimkite iš jų sėklas. Kepkite paprikas grilyje tol, kol jos suminkštės, o jų odelė pasidarys beveik juoda. Padėkite paprikas ant lėkštės, kad jos truputį atvėstų, o po to jas nulupkite.

Nulupkite svogūną ir česnaką (1 didelę skiltelę). Svogūną supjaustykite plonais žiedais, o česnaką sutarkuokite.

Perpjovę aitriąją papriką perpus išimkite iš jos sėklas ir smulkiai ją supjaustykite. Stambiai supjaustykite petražoles.

Supjaustykite kiekvieną grilyje keptos paprikos pusę į 4 gabaliukus.

Sumaišykite paprikas, svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir petražoles su actu ir aliejumi.

Pagardinkite druska ir pipirais.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas