Grilyje keptos marinuotos paprikos su petražolėmis ir aitriąja paprika

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 15min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • didelių paprikų
     2 vnt.
  • baltojo svogūno
     1 vnt.
  • didelės česnako
     1 skiltelė (-ės)
  • raudonosios aitriosios paprikos
     1 vnt.
  • petražolių
     1 ryšulėlis (-iai)
  • raudonojo vyno acto
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • aliejaus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druskos ir juodųjų pipirų
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Perpjovę paprikas perpus, išimkite iš jų sėklas. Kepkite paprikas grilyje tol, kol jos suminkštės, o jų odelė pasidarys beveik juoda. Padėkite paprikas ant lėkštės, kad jos truputį atvėstų, o po to jas nulupkite.

Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, o česnaką sutarkuokite.

Perpjovę aitriąją papriką perpus išimkite iš jos sėklas ir smulkiai ją supjaustykite. Stambiai supjaustykite petražoles.

Supjaustykite kiekvieną grilyje keptos paprikos pusę į 4 gabaliukus.

Sumaišykite paprikas, svogūną, česnaką, aitriąją papriką ir petražoles su actu ir aliejumi.

Pagardinkite druska ir pipirais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai