Grilyje keptos brandintos jautienos kepsniai su žaliuoju padažu

  • Paruošimas 25min ,  Gaminimas 25min
  • Vidutinis

Ingredientai

Jautienos kepsnių ingredientai:

  • sausai brandintas jautienos antrekotas (rib eye steak) arba nugarinė (striploin steak) po 200g.
     4 vnt.
  • česnakas
     5 skiltelė (-ės)
  • rozmarinai
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • citrina
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     80 ml
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
      pagal skonį

Ingredientai žaliajam padažui (salsa verde):

  • petražolės
     50 g
  • kaparėliai
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • česnakas
     5 skiltelė (-ės)
  • citrina
     0,5 vnt.
  • raudonosios paprikos dribsniai
      žiupsnelis (-iai)
  • alyvuogių aliejus
     80 ml
  • druska
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Česnakus ir rozmarinus smulkiai sukapokite, išspauskite citrinos sultis. 

Dubenėlyje sumaišykite visus jautienos kepsniams skirtus ingredientus (išskyrus druską ir pipirus). Mėsą kruopščiai įtrinkite gautu mišiniu ir palikite marinuotis 30–60 min.

Nulašinę marinato perteklių, pabarstykite jautieną pipirais.

Kepsnius dėkite ant gerai įkaitintų grilio grotelių ir kepkite po 5–7 min. iš abiejų pusių. Paskaninkite druska

Padėkite mėsą šiltai ir leiskite jai ~ 8 min. pagulėti.

Kol kepsniai „ilsisi“, paruoškite žaliąjį padažą.

Sutarkuokite citrinos žieveles ir išspauskite sultis. Sudėkite likusias sudedamąsias dalis ir sutrinkite iki vientisos masės. Padažą patiekite šalia jautienos kepsnių.

1 patarimas. Jei norite vidutiniškai iškepusios mėsos, kepkite po 5 min. kiekvieną pusę, jei pageidaujate gerai iškepusios – čirškinkite apie 7 min.

2 patarimas. Šalia mėsos ant grotelių galite išsikepti mėgstamų sezoninių daržovių.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.