Grilyje kepto baklažano ir HALLOUMI sūrio suvožtinis

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Grilyje kepto baklažano ir HALLOUMI sūrio suvožtinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • Baklažanai
     2 vnt.
  • Alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Citrinos sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • Sausų itališkų prieskonių mišinys „Selection by Rimi“
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     
  • Pipirai
     
  • „Halloumi“ sūris
     400 g
  • Mėsainių bandelės
      4 vnt.
  • Pesto padažas
     4 šaukštas (-ai)
  • Raudonasis svogūnas
     0.5 vnt.
  • Kalendra (arba žaliosios salotos)
      2 vnt.
  • Pomidoras
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Baklažanus supjaustykite išilgai 0,5 cm storio juostelėmis, sudėkite jas į negilų indą.

Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, itališkus prieskonius, druską ir pipirus. Įberdami druskos, turėkite omenyje, kad Halloumi sūris jau pats savaime sūrus. Šiuos sumaišytus ingredientus užpilkite ant baklažanų juostelių ir paskirstykite tolygiai, kad pilnai jas padengtų.

Kiekvieną Halloumi sūrio gabaliuką supjaustykite į 4 griežinėlius. Pomidorą supjaustykite griežinėliais, raudonąjį svogūną – žiedais.

Grilį įkaitinkite iki vidutinės temperatūros. Tada ant grotelių sudėkite baklažanų juosteles ir kepkite abi puses po 2–3 minutes, arba kol pilnai iškeps.

Tada iš abiejų pusių apkepkite Halloumi sūrio griežinėlius – po 2 minutes kiekvieną pusę, kol ims matytis geltonos grotelių žymės.

Pastaba: jei neturite grilio, galite kepti baklažanus ir Halloumi sūrį grill keptuvėje.

Dabar jau metas formuoti suvožtinius. Abi suvožtinių bandelių puses ištepkite pesto padažu. Paimkite apatinę bandelės pusę ir dėkite ant jos baklažano griežinėlius, Halloumi sūrio riekelę ir ištepkite dar vienu šaukšteliu pesto padažo. Ant viršaus uždėkite griežinėlį pomidoro ir žaliųjų salotų lapelį arba kalendros šakelę. Ant viršaus užvožkite kitą suvožtinio bandelės pusę.

Patiekite su skrudintų bulvyčių šiaudeliais arba su šaltomis agurkų salotomis, pagardintomis alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu, druska ir pipirais.

Panašūs receptai