Grilyje keptas duonos kepalas su sūrio lazdelėmis

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • Plėšomos sūrio lazdelės
     140 g
  • Apvali duona
     1 vnt.
  • Sūris, 10 proc. rieb
     100 g
  • Karšto rūkymo šoninė
     4 riekelė (-ės)
  • Nesūdytas sviestas
     100 g
  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Svogūnų laiškai
     50 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Aštriu peiliu su dantukais supjaustykite apvalų duonos kepalą skersai ir išilgai 2–3 cm stačiakampiais, tik būkite atsargūs, neįpjaukite pagrindo – supjaustykite tik viršutinę kepalo dalį.

Ant poros tvirtų folijos lakštų dėkite kepimo popieriaus lapą, tada ant jo guldykite duoną, o folijos ir kepimo popieriaus kraštus užlankstykite, suformuodami savotišką lizdą, kad kepama duona išlaikytų formą

Į didelį indą sutarkuokite sūrį. Sūrio lazdeles suplėšykite ir supjaustykite. Susmulkinkite svogūnų laiškus. Karšto rūkymo šoninę smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje ant vidutinės kaitros. Perteklinius riebalus nukoškite, šoninę atvėsinkite. Tada ją taip pat dėkite į tą patį indą šalia kitų ingredientų. Viską gerai išmaišykite.

Gautą įdarą dėkite į duonos įpjovimus ir juos užpildykite.

Pastaba: Jeigu mėgstate ir norite, sūrio galite dėti daugiau, negu nurodyta.

Lydytą sviestą sumaišykite su smulkintomis česnako skiltelėmis. Duoną su įdaru pašlakstykite paruoštu česnakiniu sviestu.

Keptuvą įkaitinkite iki vidutinės temperatūros. Duoną uždenkite folijos lakštu ir kepkite grilyje kiek atokiau nuo didžiausios kaitros 12–15 minučių.

Paskiau nuimkite folijos dangalą ir kepkite duoną atidengtą dar apie 12–15 minučių.

Iškeptą duoną jau galite patiekti.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.