Grikių blynai su varške ir morkomis

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • grikių kruopos
     250 g
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • nedidelė morka
     2 vnt.
  • kapota petražolė
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • kapota kalendra0,
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • varškė
     100 g
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • miltai
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • aliejus kepimui
     

Patiekimo ingredientai:

  • natūralus rūgpienis
     100 ml
  • varškė
     100 g
  • kapoti krapai
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išvirkite grikius ir palikite atvėsti.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite smulkintus svogūnus, česnakus ir tarkuotas morkas, kol suminkštės.

Susmulkinkite petražoles ir kalendras.

Dideliame dubenyje gerai išmaišykite visus patiekalo ingredientus (išskyrus aliejų). Kad varškę būtų lengviau maišyti, galite pagrūsti su šakute.

Iš gautos masės kepkite blynus.

Patiekite su grietine ar rūgpieniu, sumaišytu su varške, krapais, druska ir pipirais.

Patarimas. Vietoje vienos morkos galite pridėti keptų grybų.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.