
Gardūs žuvų piršteliai su traškiomis salotomis
-
Paruošimas 10min , Gaminimas 12min
-
Vidutinis
Ingredientai
Žuvų piršteliams reikės:
-
jūrinės lydekos filė500 g
-
makadamijų riešutų100 g
-
kietagrūdžių miltų duonos džiūvėsėlių50 g
-
kiaušinio RIMI1 vnt.
-
česnako2 skiltelė (-ės)
-
kapotų petražolių2 valg. šaukštas (-ai)
-
citrinos1 vnt.
-
druskos1 žiupsnelis (-iai)
Salotoms reikės:
-
raudonojo kopūsto0.25 vnt.
-
morkos1 vnt.
-
raudonojo svogūno0.5 vnt.
-
šaukšto majonezo1 valg. šaukštas (-ai)
-
kapotų petražolių1 valg. šaukštas (-ai)
-
druskos ir pipirų1 žiupsnelis (-iai)
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Jūrinės lydekos filė supjaustykite 2 cm storio juostelėmis. Paskaninkite druska ir atidėkite.
Į grūstuvę dėkite riešutus, česnaką, sutarkuotą citrinos žievelę ir kapotas petražoles. Atsargiai sutrinkite, kad riešutai nepaleistų daug aliejaus, ir išmaišykite. Į riešutų masę suberkite džiūvėsėlius ir dar kartą gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinį. Kiekvieną žuvies juostelę merkite į kiaušinio plakinį ir, apvolioję sugrūstu mišiniu, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12 min., kol paviršius taps rusvai auksinis ir traškus.
Tuo tarpu paruoškite salotas. Smulkiai supjaustytą raudoną kopūstą sumaišykite su morkų šiaudeliais ir raudonojo svogūno pusžiedžiais. Pagardinkite majonezu, petražolėmis, įberkite pagal skonį druskos bei pipirų ir gerai išmaišykite. Pikantiškus žuvų pirštelius patiekite su traškiomis raudonų kopūstų salotomis. Skanaus!