Gardūs žuvų piršteliai su traškiomis salotomis

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 12min
  • Vidutinis

Ingredientai

Žuvų piršteliams reikės:

  • jūrinės lydekos filė
     500 g
  • makadamijų riešutų
     100 g
  • kietagrūdžių miltų duonos džiūvėsėlių
     50 g
  • kiaušinio RIMI
     1 vnt.
  • česnako
     2 skiltelė (-ės)
  • kapotų petražolių
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • citrinos
     1 vnt.
  • druskos
     1 žiupsnelis (-iai)

Salotoms reikės:

  • raudonojo kopūsto
     0.25 vnt.
  • morkos
     1 vnt.
  • raudonojo svogūno
     0.5 vnt.
  • šaukšto majonezo
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • kapotų petražolių
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • druskos ir pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jūrinės lydekos filė supjaustykite 2 cm storio juostelėmis. Paskaninkite druska ir atidėkite.
Į grūstuvę dėkite riešutus, česnaką, sutarkuotą citrinos žievelę ir kapotas petražoles. Atsargiai sutrinkite, kad riešutai nepaleistų daug aliejaus, ir išmaišykite. Į riešutų masę suberkite džiūvėsėlius ir dar kartą gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinį. Kiekvieną žuvies juostelę merkite į kiaušinio plakinį ir, apvolioję sugrūstu mišiniu, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12 min., kol paviršius taps rusvai auksinis ir traškus.

Tuo tarpu paruoškite salotas. Smulkiai supjaustytą raudoną kopūstą sumaišykite su morkų šiaudeliais ir raudonojo svogūno pusžiedžiais. Pagardinkite majonezu, petražolėmis, įberkite pagal skonį druskos bei pipirų ir gerai išmaišykite. Pikantiškus žuvų pirštelius patiekite su traškiomis raudonų kopūstų salotomis. Skanaus!

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.