Falafelis su batatais, pagardintas žaliosios citrinos kremu

  • Paruošimas 25min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Falafelis:

  • batatai
     2 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • avinžirnių
     380 g
  • paprikos miltelių
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • indiškų kmynų
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • kiaušinis
     1 vnt.
  • vandens
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • maltų duonos džiūvėsėlių
     50 g
  • druskos
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • juodųjų pipirų
     3 žiupsnelis (-iai)
  • sezamo sėklų
     150 g g

Žaliosios citrinos kremas:

  • žalioji citrina (nulupta)
     1 vnt.
  • česnako
     1 skiltelė (-ės)
  • medaus
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • natūralaus jogurto
     200 ml

Salotos

  • ridikėlių
     125 g
  • mėtų
     1 ryšulėlis (-iai)
  • žaliosios citrinos sultys
     

Patiekti su:

  • ryžiai
     4 porcija (-os)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jei įtrauksite vaikus į maisto paruošimą, patiekalai jiems labiau patiks.

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.

Falafelis: Nuskuskite ir sutarkuokite batatą. Nulupkite ir supjaustykite svogūną mažais gabaliukais. Išpilkite avinžirnius į koštuvą, praplaukite juos šaltu vandeniu ir leiskite vandeniui nuvarvėti.

Sudėkite visus falafelio ingredientus, išskyrus sezamo sėklas ir ryžius, į virtuvinį kombainą ir sumaišykite iki tolygios masės.

Suformuokite kukuliukus ir apvoliokite juos sezamo sėklose. Kukuliukus bus lengviau formuoti, jei rankos bus sušlapintos vandeniu. Sudėkite kukuliukus ant skardos ir kepkite orkaitės viduryje apytiksliai 20 minučių

Žaliosios citrinos kremas: Nuplaukite žaliąją citriną, nulupkite žievelę ir išspauskite sultis (sulčių neišpilkite, jų prireiks salotoms). Sumaišykite žievelę, išspaustą česnaką ir medų su jogurtu. Pagardinkite druska ir pipirais.

Salotos: Nuplaukite ridikėlius ir supjaustykite juos griežinėliais. Atskirkite mėtos lapelius ir supjautykite juos juostelėmis. Sumaišykite mėtas su ridikėliais. Pridėkite žaliosios citrinos sulčių, druskos ir pipirų.

Patiekti su: Falafelio kukuliukus patiekite su ridikėlių salotomis, ryžiais ir žaliųjų citrinų kremu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.