Duonos sriuba-desertas

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Duonos sriuba-desertas

Ingredientai

Ingredientai:

  • kepalas rupios duonos
     0.5 vnt.
  • verdantis vanduo
     1 l
  • džiovintos slyvos
     60 g
  • džiovinti abrikosai
     60 g
  • razinos
     100 g
  • cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • medus
     50 g
  • kmynai
     0.5 šaukštas (-ai)
  • grietinėlė arba grietinė
      pagal skonį
  • susmulkinti žemės riešutai
      keletas

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Duoną pasiruoškite iš anksto. Ją padžiovinkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6–8 minutes

Paruoštą duoną sutrinkite virtuviniu kombainu. Duonos trupinius suberkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir užvirkite. Tada suberkite susmulkintus džiovintus vaisius: abrikosus, slyvas, razinas. Suberkite cinamoną, vanilę, kmynus ir statykite puodą ant vidutinės ugnies. Paskaninkite medumi. Viską gerai išmaišykite, įpilkite verdančio vandens ir stebėkite, kad nepridegtų. Pastaba: vandenį pilkite palaipsniui, ne visą iš karto – tokiu būdu lengviau pavyks norimo tirštumo sriuba.

Po 5–10 minučių sriubos konsistencija primins skystą manų košę. Vėsdama sriuba truputį sutirštės, sustings. Pastaba: jeigu mėgstate skystesnę sriubą, galite įpilti šiek tiek daugiau verdančio vandens, negu nurodyta.

Prieš patiekdami, sriubą permaišykite, nes kitaip džiovinti vaisiai nusės ant puodo dugno ir, pilstant sriubą į lėkštes, vaisius bus sunku paskirstyti tolygiai.

Sriubą papuoškite grietinėle arba grietine, galite užbarstyti susmulkintų žemės riešutų.

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė