Duonos sriuba-desertas

  • Paruošimas 40min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • kepalas rupios duonos
     0.5 vnt.
  • verdantis vanduo
     1 l
  • džiovintos slyvos
     60 g
  • džiovinti abrikosai
     60 g
  • razinos
     100 g
  • cinamonas
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • vanilinis cukrus
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • medus
     50 g
  • kmynai
     0.5 valg. šaukštas (-ai)
  • grietinėlė arba grietinė
      l
  • susmulkinti žemės riešutai
      keletas

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Duoną pasiruoškite iš anksto. Ją padžiovinkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6–8 minutes

Paruoštą duoną sutrinkite virtuviniu kombainu. Duonos trupinius suberkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir užvirkite. Tada suberkite susmulkintus džiovintus vaisius: abrikosus, slyvas, razinas. Suberkite cinamoną, vanilę, kmynus ir statykite puodą ant vidutinės ugnies. Paskaninkite medumi. Viską gerai išmaišykite, įpilkite verdančio vandens ir stebėkite, kad nepridegtų. Pastaba: vandenį pilkite palaipsniui, ne visą iš karto – tokiu būdu lengviau pavyks norimo tirštumo sriuba.

Po 5–10 minučių sriubos konsistencija primins skystą manų košę. Vėsdama sriuba truputį sutirštės, sustings. Pastaba: jeigu mėgstate skystesnę sriubą, galite įpilti šiek tiek daugiau verdančio vandens, negu nurodyta.

Prieš patiekdami, sriubą permaišykite, nes kitaip džiovinti vaisiai nusės ant puodo dugno ir, pilstant sriubą į lėkštes, vaisius bus sunku paskirstyti tolygiai.

Sriubą papuoškite grietinėle arba grietine, galite užbarstyti susmulkintų žemės riešutų.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.