Citrusinis keksas su spanguolėmis

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 50min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • šaldytos spanguolės
     300 g
  • sviestas
     150 g
  • cukrus
     150 g
  • apelsinas
     1 vnt.
  • vanilinis cukrus
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • kepimo milteliai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druska
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • miltai
     250 g
  • grietinė
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • pienas
     3 valg. šaukštas (-ai)

Ingredientai glajui:

  • apelsinas (žievelėms ir sultims)
     1 vnt.
  • miltelinis cukrus
     150 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Spanguoles atitirpinkite ir, naudodami sietelį, pašalinkite skysčių perteklių.

Paruoškite tešlą. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į gilų dubenį. Į jį suberkite cukrų, smulkiai tarkuotas apelsino žieveles, vanilinį cukrų ir išmaišykite elektriniu maišytuvu. Tada įmuškite vieną kiaušinį ir maišykite toliau. Tą patį pakartokite su likusiais 2 kiaušiniais.

Į atskirą dubenį suberkite kepimo miltelius, druską, miltus ir išmaišykite. Į dubenį su sviestu įdėkite pusę grietinės, pieno ir miltų bei druskos mišinio. Maišykite elektriniu maišytuvu. Tuomet supilkite likusį grietinės, pieno, miltų mišinį ir išmaišykite iki vientisos masės.

Sumeskite lengvai nusausintas spanguoles ir atsargiai išmaišykite mentele. Apvalią kekso kepimo formą su iškiluma per vidurį ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais (kad būtų lengviau išimti pyragą). Į ją tolygiai sukrėskite tešlą ir pašaukite į orkaitę 50 min. Išėmę iš orkaitės leiskite pyragui atvėsti.

Pagaminkite glajų. Į dubenį smulkiai pritarkuokite apelsino žievelių, suberkite miltelinį cukrų, supilkite apelsino sultis ir išmaišykite. Atvėsusį pyragą išimkite iš formos ir gražiai apipilkite glajumi.


1 patarimas. Jei glajus per tirštas, įpilkite daugiau apelsino sulčių.
2 patarimas. Jei norite, glajui galite panaudoti nuvarvintas šaldytų spanguolių sultis (apie 30–40 ml) vietoje apelsino sulčių. Tuomet  jūsų glajus bus rožinis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.