Citrininiai barsai

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 45min
  • Lengvas

Ingredientai

Pagrindo ingredientai:

  • migdolo miltai
     300 g
  • kokoso drožlės
     100 g
  • klevų sirupas
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • kokoso aliejus
     4 valg. šaukštas (-ai)
  • druska
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)

Viršaus ingredientai:

  • didelė citrina (žievelėms ir sultims)
     1 vnt.
  • varškės kremas
     130 g
  • dumplainiai
     100 g
  • klevų sirupas
     80 g
  • ciberžolė
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • kukurūzų krakmolas
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • druska
      žiupsnelis (-iai)
  • miltelinis cukrus pabarstymui
     

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 7 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Giliame dubenyje gerai išmaišykite visus pagrindo ingredientus.

Gilesnį (maždaug 15 x 25 cm dydžio) kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Į jį sukrėskite gautą masę ir paspausdami  suformuokite lygų pagrindą.

Pašaukite į iki 180 0C įkaitintą orkaitę 12 min.

Kol pagrindas kepa, paruoškite viršutinę dalį.

Visus viršutinės dalies ingredientus (išskyrus miltelinį cukrų) elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite ant pakepto pagrindo ir viską pašaukite į orkaitę dar 35 min.

Tuomet leiskite pailsėti 20 min. orkaitėje ir atvėsti  apie 25 min. kambario temperatūroje. Atvėsusius sudėkite į šaldytuvą 1 val.

Aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio juostelėmis, apibarstykite milteliniu cukraus ir skanaukite.
 

Patarimas. Citrinų ir klevų sirupo kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.