
Citrininiai barsai
-
Paruošimas 15min , Gaminimas 45min
-
Lengvas
Ingredientai
Pagrindo ingredientai:
-
migdolo miltai300 g
-
kokoso drožlės100 g
-
klevų sirupas4 valg. šaukštas (-ai)
-
kokoso aliejus4 valg. šaukštas (-ai)
-
druska0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
Viršaus ingredientai:
-
didelė citrina (žievelėms ir sultims)1 vnt.
-
varškės kremas130 g
-
dumplainiai100 g
-
klevų sirupas80 g
-
ciberžolė1 arbat. šaukštelis (-iai)
-
kiaušiniai3 vnt.
-
kukurūzų krakmolas1 valg. šaukštas (-ai)
-
druskažiupsnelis (-iai)
-
miltelinis cukrus pabarstymui
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 7 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Giliame dubenyje gerai išmaišykite visus pagrindo ingredientus.
Gilesnį (maždaug 15 x 25 cm dydžio) kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Į jį sukrėskite gautą masę ir paspausdami suformuokite lygų pagrindą.
Pašaukite į iki 180 0C įkaitintą orkaitę 12 min.
Kol pagrindas kepa, paruoškite viršutinę dalį.
Visus viršutinės dalies ingredientus (išskyrus miltelinį cukrų) elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite ant pakepto pagrindo ir viską pašaukite į orkaitę dar 35 min.
Tuomet leiskite pailsėti 20 min. orkaitėje ir atvėsti apie 25 min. kambario temperatūroje. Atvėsusius sudėkite į šaldytuvą 1 val.
Aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio juostelėmis, apibarstykite milteliniu cukraus ir skanaukite.
Patarimas. Citrinų ir klevų sirupo kiekį galite reguliuoti pagal savo skonį.