Cinamoninė žvaigždė

  • Gaminimas 1h 15min
  • Vidutinis
Cinamoninė žvaigždė

Ingredientai

Ingredientai:

  • pienas
     250 ml
  • sviestas
     30 g
  • sausos mielės
     7 g
  • vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • miltai
     450 g
  • cukrus
     70 g
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 žiupsnelis

Įdarui:

  • rudasis cukrus
     80 g
  • sviestas
     6 šaukštas (-ai)
  • cinamonas
     1 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pieną pakaitinkite iki 25 oC temperatūros. Sviestas turi būti kambario temperatūros, minkštas. Mieles suberkite į pieną, įberkite 1 šaukštą cukraus ir palaukite apie 10 minučių, kol mielės suputos.

Kitame dubenyje sumaišykite miltus, likusį cukrų ir druską.

Suberkite į virtuvinį maišytuvą miltų, cukraus ir druskos mišinį, supilkite pieną su mielėmis, kiaušinio trynius, sviestą ir vanilinį cukrų. Viską sumaišykite. Tešlą minkykite apie 10 minučių, kol taps minkšta ir elastinga.

Didelį dubenį patepkite aliejumi, įdėkite tešlą. Tešlą patepkite aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir padėkite šiltai 2–3 valandoms, kol tešla iškils.

Tešlą paspauskite, kad išeitų oras ir vėl apdengę palikite kilti 30 minučių.

Pasiruoškite įdarą. Sviestas turi būti kambario temperatūros, lengvai tepamas. Cukrų sumaišykite su cinamonu.

Kai tešla pakils, padalykite ją į 4 dalis

. Švarų darbastalį pabarstykite miltais. Imkite vieną tešlos gabalą ir iškočiokite apie 30 cm dydžio skritulį. Dėkite ant iškočiotos tešlos 30 cm skersmens lėkštę ir aštriu peiliu nupjaukite tešlos nelygius kraštus.

Dėkite tešlos lakštą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite plonu sluoksniu sviesto ir užberkite cinamono, cukraus mišinio.

.Paruoškite antrą tešlos lakštą, klokite ant pirmojo ir vėl tepkite sviesto, berkite cinamono ir cukraus mišinio. Šį procesą kartokite su kitais tešlos lakštais, tik paskutinio tešlos lakšto netepkite sviestu ir neberkite cukraus ir cinamono.

Tešlos lakštų viduryje su stikline labai lengvai pasižymėkite žiedo centrą.

Nuo centro supjaustykite tešlą į keturias lygias dalis. Kiekvieną ketvirtį dar supjaustykite į dvi dalis, tada kiekvieną iš jų dar į dvi dalis, kol gausite 12 dalių.

Paimkite 2 šalia esančias dalis ir pasukite du kartus į priešingas puses. Sujunkite šių dviejų dalių galus ir suspauskite. Taip kartokite su visomis dalimis, kol gausite gėlę-žvaigždę.

Paruoštą žvaigždę uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite pakilti 30 minučių

Orkaitę įkaitinkite iki 175 oC. Kiaušinių baltymus išplakite ir patepkite pyragą. Šaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis