Burokėlių lapelių salotos indelyje

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

1 variantas – su ridikėliais

  • Burokėlių lapai
     40 g
  • Gliaudytos saulėgrąžų sėklos
     50 g
  • Ridikėliai
     6 vnt.
  • Morkos
     1 vnt.
  • Agurkas
     1 vnt.

2 variantas – su kriaušėmis ir riešutais

  • Burokėlių lapai
     40 g
  • Granatų sėklos
     6 valg. šaukšto (-ų)
  • Kriaušės
     2 vnt.
  • Morkos
     1 vnt.
  • Graikiniao (arba kiti jūsų mėgsti) riešutai
     40 g
  • Išlukštentos saulėgrąžų arba moliūgų sėklos
     3 valg. šaukšto (-ų)
  • Citrina
     2 skiltelės (-ių)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į stiklinį užsukamą indelį ingidientus dėkite sluoksniais. Sluoksnius galite dėlioti taip, kaip jums patinka. Taip pat galite pridėti kitų savo mėgstamų ingredientų, pavyzdžiui, keptos paukštienos griežinėlių, sūrio, ananaso, avokado arba arbūzo gabaliukų, ar net šilauogių.

Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite ir, prieš patiekdami, gautu padažu užpilkite salotas indelyje.

  • Salotas galite gardinti tuo padažu, kuris jums labiau patinka.
  • Salotas galite pasiruošti iš vakaro, tik tokiu atveju iškart nepilkite ant jų padažo.

Patarimas. Įdomesnis pateikimo būdas: padažą pilkite į indelio dugną, tada sudėkite visus ingredientus, skirtus salotoms, kaip nurodyta recepte, ir nekratykite indelio, jį užsukite. Prieš vartodami, apverskite indelį ir palaikykite, kol padažas nutekės. Tada atverskite indelį atgal, atsukite dangtelį ir mėgaukitės.

Įvertink, kaip tau patiko receptas *::recipes.rated_title

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.