Burokėlių ir morkų apkepas

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Burokėlių ir morkų apkepas

Ingredientai

Ingredientai:

  • virti burokėliai
     250 g
  • morkos
     250 g
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • avižiniai dribsniai
     150 g
  • graikiniai riešutai
     100 g
  • moliūgų sėklos
     50 g
  • čiobrelis (šviežias)
     1 šaukštas (-ai)
  • raudonėlių prieskoniai
     1 šaukštas (-ai)
  • migdolų pienas
     150 ml
  • malti linų sėmenys
     2 šaukštas (-ai)
  • vanduo
     6 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

Dubenyje su vandeniu užmerkite maltus linų sėmenis. 

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite aliejumi. 

 Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.

Burokėlius ir morkas nuplaukite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite. 

Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, graikinius riešutus, moliūgų sėklas, čiobrelius, raudonėlius, druską ir pipirus. 

Išbrinkytus linų sėmenis sumaišykite su migdolų pienu. 

Visus paruoštus produktus sumaišykite dubenyje ir supilkite į skardą. Ant viršaus užbarstykite moliūgų sėklų. 

Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40 min.
 

Panašūs receptai

Tofu sūrio pyragas

3h • Lengvas