Burokėlių ir morkų apkepas

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 40min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • burokėliai
     250 g
  • morkos
     250 g
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • avižiniai dribsniai
     150 g
  • graikiniai riešutai
     100 g
  • moliūgų sėklos
     50 g
  • švieži čiobreliai
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • raudonėlių prieskoniai
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • migdolų pienas
     150 ml
  • malti linų sėmenys
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • vanduo
     6 valg. šaukštas (-ai)
  • druska
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

Dubenyje su vandeniu užmerkite maltus linų sėmenis. 

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi arba patepkite aliejumi. 

 Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.

Burokėlius ir morkas nuplaukite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite. 

Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, graikinius riešutus, moliūgų sėklas, čiobrelius, raudonėlius, druską ir pipirus. 

Išbrinkytus linų sėmenis sumaišykite su migdolų pienu. 

Visus paruoštus produktus sumaišykite dubenyje ir supilkite į skardą. Ant viršaus užbarstykite moliūgų sėklų. 

Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 40 min.
 

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Bulvių apkepas

1h 30min • Vidutinis
Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.